Føler du, at du konstant render ind i problemet med slidte spalter og tørt hår? Så kan du i denne guide få råd til, hvad du skal gøre for at få et glansfuldt hår med flotte spidser.

Fidusen bag friske og sunde spidser ligger rent faktisk i toppen af hovedet – altså før håret vokser ud af hårsækken. Det forholder sig således, at når dine hårstrå forlader hårsækken, så er de faktisk ”døde”. Det vil sige, at de ikke kan reparerer sig selv, som din hud for eksempel er i stand til.

flot og galsfyldt hår

Så når håret først er blevet skadet af for eksempel varmebehandling, farve og sol, så er der ingen anden vej end at få det klippet hos en frisør. For at skabe så gode vilkår som muligt for håret kan du fugte det godt og blive klippet jævnligt. Da vil hårstråene ikke trevle op.

Altså den rigtige vej til at pleje håret skal findes i pleje af hovedbunden. Her får du 3 tips til at få en sund hovedbund.

1. Hold produktfrie dage

Hovedbunden har godt af at holde fri fra shampoo, styling produkter og varmebehandling ind i mellem. Derfor bør du holde en pause med dette. Hvis den ikke holder pause, har hovedbunden sværere ved at ånde, og så forhindres hårsækkene i at skabe det sunde hår.

2. Brug børste

Grunden til, at du skal bruge børste – helst mindst 1 gang om dagen – er, at du stimulerer hovedbunden. Sørg for at redde forsigtigt, så hårene ikke risikerer at knække. Du skal i stedet massere hovedbunden og føre produkter med olie i ud i spidserne.

3. Giv hovedbunden masser af fugt

For at få et glansfuldt hår kræver det masser af fugt. På den måde kan du også undgå en tør og kløende hovedbund. Du kan med fordel bruge en fugtmaske. Der findes forskellige typer på markedet, men et godt tip er at bruge kokosolie, som du med cirkulere bevægelser kan massere ind i hovedbunden, så den samtidig stimuleres. Lad den sidde i 20 minutters tid og vask håret som normalt.

Kategorier: Velvære

0 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *